Benita Kowalska

lic. Dietetyki, mgr Zdrowia Publicznego

Absolwentka dwóch kierunków: dietetyki oraz zdrowia publicznego ze specjalizacją promocja zdrowia na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, gdzie była nagradzana stypendium Rektora dla najlepszych studentów. Swoją wiedzę i kwalifikacje poszerza uczestnicząc w wielu konferencjach, szkoleniach i warsztatach. Interesuje się fitoterapią oraz suplementacją jako elementami wspomagającymi dietoterapię. W swoich planach dietetycznych zawsze stara się zamieścić kilka porad odnośnie wykorzystania naturalnego zdrowotnego potencjału roślin. W pracy opiera się na wiarygodnych, niezależnych i najnowszych badaniach naukowych. Duży nacisk kładzie na edukację swoich podopiecznych. Pomaga im zrozumieć mechanizmy działania wszelakich chorób i problemów zdrowotnych, ponieważ uważa, że tylko wtedy, gdy zrozumiemy jak funkcjonuje nasz organizm możemy wypracować zdrowe nawyki żywieniowe. Ważne dla niej jest, aby pacjent nie tylko wiedział „co ma robić”, ale „po co ma to robić”. Motywuje do osiągania wyznaczonych celów, przekonując, że nieważne jak duży jest krok, ale ważne, aby był to krok na przód.

Dyplomy i certyfikaty

Facebook