Agata Musiał

Dyplomowany dietetyk i certyfikowany dietcoach

Specjalizuje się we współpracy z osobami, które chcą poprawić swój stan zdrowia i styl życia poprzez zmianę nawyków żywieniowych na dłużej niż jedynie na okres diety. Jej pasją jest dietcoatching oraz współpraca z pacjentem aby zmiana przyzwyczajeń żywieniowych była skuteczna. W gabinecie można również zamówić indywidualny plan żywieniowy na 7 lub 14 dni. Dietetyk Agata Musiał oferuje poradnictwo w chorobach cywilizacyjnych, takich jak:

dieta w nadwadze, dieta w otyłości, dieta wmiażdżycy, dieta w nadciśnieniu, dieta w insulinooporności, dieta w cukrzycy typu II, a także dieta w chorobach tarczycy, dieta w Hashimoto, dieta w chorobach wątroby i przewodu pokarmowego, dieta w chorobach metabolicznych i dietozależnych.

Pytania z jakimi najczęściej się spotyka podczas pracy z pacjentami to: jak odżywiać się w insulinooporności, czego nie jeść w niedoczynności tarczycy, jak szybko można schudnąć będąc na diecie niskowęglowodanowej, jak się odżywiać chorując na Hashimoto, jak skutecznie zgubić zbędne kilogramy?

Absolwentka kierunków: Dietetyka oraz Psychodietetyka na Małopolskiej Wyższej Szkole im. Józefa Dietla w Krakowie. Uczestniczyła w wielu konferencjach naukowych oraz warsztatach i szkoleniach dotyczących żywienia w jednostkach chorobowych. Nieustannie poszerza swoją wiedzę w zakresie dietetyki, która jest nie tylko pracą, ale przede wszystkim pasją.

W swojej praktyce łączy pasję do pracy z ludźmi, zdrowego stylu życia oraz gotowania – wyznaje zasadę, że posiłki mają być zdrowe i smaczne. Bierze pod uwagę potrzeby pacjenta i dokłada wszelkich starań, aby ułożony plan żywieniowy był skuteczny, smaczny, ciekawy, ale także dopasowany do stylu życia oraz umiejętności kulinarnych.

Dyplomy i certyfikaty: