Moją specjalizacją jest dietetyka w insulinooporności (IO), zaburzeniach hormonalnych, np. niedoczynność tarczycy, PCOS. Jestem specjalistą SOIT przyjaznym insulinoopornym (School Of Insulinresistance Therapy). W mojej praktyce współpracuję z lekarzem diabetologiem, endokrynologiem, kardiologiem, ginekologiem, psychologiem i trenerami personalnymi.
Wizyty prowadzę za równo w języku polskim jak i angielskim.
Dyplom Dietetyka uzyskałam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu na kierunku Dietetyka. Studia magisterskie z dietetyki kontynuowałam na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego na Wydziale Lekarskim. Poza tym uczestniczyłam w wielu konferencjach naukowych oraz warsztatach i kursach dotyczących żywienia w konkretnych jednostkach chorobowych.
Na przestrzeni ostatnich lat poszerzyłam doświadczenie poprzez prowadzenie wykładów, zajęć warsztatowych oraz wielu prezentacji dotyczących prawidłowego odżywiania dzieci i młodzieży, osób dorosłych oraz osób w podeszłym wieku.
Pierwsza wizyta w moim gabinecie trwa około godziny, podczas której przeprowadzam wywiad medyczny, wywiad żywieniowy, określam preferencje smakowe oraz rodzaj i specyfikę pracy pacjenta. Ważną częścią wizyty jest pomiar składu i masy ciała przy pomocy analizatora TANITA/JAWON oraz pomiar obwodów ciała miarką, otrzymane wyniki analizuję z pacjentami bezpośrednio po badaniu i odnoszę je do obowiązujących norm i standardów. W czasie trwania wizyty określam dokładnie z pacjentem cel wizyty, kroki, jakie należy podjąć aby go osiągnąć oraz czas jaki należy na to poświęcić. W ramach wizyty wskazuję na ewentualne błędy żywieniowe pacjenta, opisuję sposób w jaki należy je wyeliminować lub czym zastąpić. Omawiam dietetyczne wykluczenia lub ograniczenia w związku z jednostką chorobową lub kondycją organizmu. Podkreślam również jak ważna jest regularna aktywność fizyczna dla zdrowia fizycznego i kondycji psychicznej organizmu. Pod koniec wizyty proponuję przygotowanie indywidualnego plany żywieniowego dostosowanego do potrzeb pacjenta lub zaleceń dietetycznych.
W swojej pracy szanuje przede wszystkim czas pacjentów oraz ich indywidualne preferencje smakowe, ponieważ w życiu kieruje się zasadą: „Jeść należy z przyjemnością, a nie tylko się odżywiać”.
Jestem wykładowcą na Uniwersytecie Dzieci w Krakowie, byłam koordynatorem projektu szkoleń dla pacjentów z rozpoznaną cukrzycą t. II, prowadzę konsultacje dietetyczne wraz z możliwością ułożenia plany żywieniowego dla pacjentów anglojęzycznych, brałam udział w audycjach radiowych Radia WAWA dot. zdrowego żywienia, oraz wiele innych.
W moich gabinetach nie prowadzę sprzedaży suplementów diety oraz innych preparatów leczniczych. Pracuję jako dietetyk kliniczny wrocław centrum, wrocław krzyki.